Recension Trådlös pokerkontroll

 

För att bli en framgångsrik pokerspelare räcker det inte med tur och skicklighet. Du måste dessutom vara fokuserad och avslappnad, och det är ju inte alltid fallet när du sitter vid datorn. Det finns en liten pryl som kan vara till hjälp – den trådlösa pokerkontrollen.

Det traditionella tangentbordet skapades inte med online poker i åtanke. Nätpoker hade inte ens uppfunnits då och vissa vill faktiskt göra andra saker med sina datorer (de är såna nördar).

När du sitter och grindar är det kanske inget du funderar på, men tänk efter – tangentbordet passar inte särskilt bra för timmar av nätpokerspelande. Speciellt inte om man spelar på flera bord samtidigt.

Opraktiskt datortangentbord

De flesta tangenterna kommer du aldrig att använda, och de du använder är utspridda överallt. Du får dra musen som en tokig för att nå alla små kontroller på bordet. Det finns faktiskt en anledning till att folk inte kör bil med hjälp av ett tangentbord: Det ger inte samma kontroll och bekvämlighet som ett specialdesignat gränssnitt.

Den trådlösa pokerkontrollen

Detta problem kan lösas med hjälp den trådlösa pokerkontrollen. Det är en elegant, batteridriven fjärrkontroll som ersätter mus och tangentbord när du spelar online poker. Den är lätt att hålla i, precis som kontrollerna man använder till Xbox och PlayStation. Knapparna har skräddarsytts för online poker. Allt du behöver finns där: knappar för att checka, syna, höja och folda. Det finns knappar för att satsa två, tre eller fem gånger big blind. En annan knapp ger dig möjligheten att satsa pott.

Vill du själv bestämma storleken på satsningen är det bara att snurra på Raise-o-Metern – ett behändigt litet hjul som används till att ställa in satsningsstorleken i små portioner. Givetvis finns det en all-in-knapp också, om man känner för att trycka in keramiken.
Automatiska inställningar
Utan att röra musen eller tangentbordet kan man kryssa i de boxar som gör att man lägger mörkarna automatiskt, väntar på stora mörken eller sitter ut. Om man spelar på flera bord är det mycket enkelt att byta genom att använda “bakåt” och “framåt”-knapparna. Den trådlösa pokerkontrollen kommer med en USB-mottagare som man stoppar in i ett av datorns USB-uttag. På så vis kan man luta sig tillbaka och spela på ett behagligt avstånd från skärmen utan att skapa sladdkaos.

Nödbroms för tiltare

De som har problem med tilt och blir galna av bad beats kan spara mycket pengar tack vare den trådlösa pokerkontrollen. Genom att trycka på den röda tilt-knappen låser man sig själv ute från pokersajten till dess att man har lugnat ner sig. Ett smart sätt att förhindra att man kastar bort en massa pengar när man tappar humöret.

Vilken pokerspelare som helst med musarm eller ryggont kommer att se värdet av denna lilla pryl. Resten av er också, tror jag. Vissa kommer säkert säga att den trådlösa pokerkontrollen är löjlig, men denna recensent tycker att den är rätt briljant.

Fördelar

Förhöjd spelupplevelse
Friheten trådlös kommunikation ger
Fin design
Nackdelar

De inbyggda speltipsen imponerar inte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *