Ray:n nostalgiapelit top-3

Nostalgiapeli

Tässä kovimmat Ray:n nostalgiapelit, eli kaikkein kaihoisimmin muistellut hedelmäpelit. Eikä aina edes muistellut: Ray uudistaa pelejään suhteellisen harvoin, joten tämänkin top-3 listan peleistä kahta pääsee yhä pelaamaan. Vaan kaikista nostalgisinta nostalgiapeliä ei enää löydykään mistään. Mikähän se mahtaa olla?
Ray:n nostalgisimmat hedelmäpelit
3. Mansikka

Heti listan kärkeen peli, joka laittaa Ray:n hedelmäpelien ystävät hiljaiseksi. Nimittäin siinä missä muut nostalgiapelit ovat hyviä, Mansikka herättää nostalgisia tunteita lähinnä siksi, että kaikki muistavat miten kammottava peli se oli!

Jos jossain (yleensä huoltoasemilla) oli iso katras hedelmäpelejä, Mansikka oli se jota kukaan ei suostunut pelaamaan jos kaikki muut pelit eivät sattuneet olemaan varattuina. Ja usein Mansikka sai pönöttää rauhassa silloinkin, kun muihin peleihin oli jono.

Mansikan ainutlaatuinen ominaisuus oli, ettei siitä kukaan tuntunut koskaan voittavan. Laittoipa laitteeseen miten paljon rahaa tahansa ja vääntipä panoksen miten suureksi tahansa (isommilla panoksilla voitto tulee Mansikassa useammalla erilaisella yhdistelmällä), niin eipä kyseinen pelikone koskaan mitään maksanut. Itse en muista koskaan voittaneeni Mansikasta mitään, vaikka aikani yritin.

Puistattava yksityiskohta: Mansikka-hedelmäpelit ovat yhä käytössä. Hyi.
2. Tuplapotti

Tuplapotti on nykyisistä hedelmäpeleistä varmasti suosituin ja sillä on jopa omat fanisivunsa netissä.

Tuplapotti on hyvin yksinkertainen hedelmäpeli. Siinä on normaalit viisi voittolinjaa ja normaalit voitot ilman mitään Klaus E:n miljoonien voittopotteja. Pelin juju on tuplaaminen: jos voitat, voit yrittää tuplata voitot.

Vaikka pelin säännöt takaavat hyvin heikon palautusprosentin netin hedelmäpeleihin verrattuna, on se silti suomalaisten suosiossa. Ja mikäs siinä, kyllä tuplaaminen on aina hauskaa. Tuplapotissa erikoista on, että vaikka se onkin monien suosikki nostalgiapeli, niin sitä voi yhä pelata melkein missä tahansa: iästään huolimatta peli löytyy kaikkialta missä on Ray:n pelejä.
1. Steppi!

Steppi on varmasti minulle ja monille muille se kaikista legendaarisin RAY:n nostalgiapeli.

En tiedä oliko RAY:n pelisuunnittelijat laskeneet pieleen vai oliko pelissä muuten vaan jotain vikaa, mutta Steppi oli siitä ainutlaatuinen hedelmäpeli, että siitä voitti jatkuvasti ja paljon.

Stepin idea oli, että rullia pystyi “tönäisemään” yhden nykäyksen johonkin suuntaan arvonnan jälkeen. Koska voittolinjoja oli useita (viisi) tarkkasilmäinen pelaaja pystyi tekemään todellisia killerisiirtoja, jotka rysäyttivät pelistä ulos maksimivoitot.

Todellinen pelimiesten siirto oli esimerkiksi tönäistä rullia voittokierroksillakin. Sopivalla tönäisyllä yhden voittolinjan voitto muuttui parhaimmillaan kolmen voittolinjan voitoksi.

Steppi oli lyhytikäinen peli. Pian saapumisensa jälkeen Stepit katosivat ja jos ne jonnekin palasivat, ne eivät olleet entisellään ja katosivat pian uudestaan.

Katoaminen ei sinällään ole mikään ihme, Stepin pelaaminen alkoi mennä omassa tuttavapiirissäni överiksi. Esimerkiksi 50mk ostokset rahoitettiin säännönmukaisesti voittamalla tuo summa 10mk satsauksella kaupan aulan Stepistä. Homma meni lopulta niin pitkälle, että kauppaan lähtiessä ei tullut otettua edes mukaan Stepin pelirahoja enempää rahaa – loput rahat kun sai takuuvarmasti Stepistä. Tämä ei voinut olla mitenkään voitollista puuhaa Ray:lle.
Tulevaisuuden nostalgiapelit

Jokaisella on omat nostalgiapelit, mutta mitkä mahtavat olla tulevaisuudessa kaiholla muisteltuja pelejä esim. nettipeleistä. Hyvä arvaus voisi olla Jackpot 6000 -hedelmäpeli, joka löytyy mm. Unibetin nettikasinolta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *